Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Konferencia a gyermekek védelmében

A KMO Művelődési Központ 1997-ben, több mint 20 évvel ezelőtt indította el a három lépcsős komplex prevenciós szakmai programját, „Mondj Nemet!” címmel. 2019. november 18-án 9 órától, 22. alkalommal kerül megrendezésre Mondj nemet! konferenciánk. Idén is egy fontos témára: 'Nebáncs'-Világ! címmel a gyermekeket ért családon belüli bántalmazás (fizikai, lelki, szexuális) felismerésére és kezelésére kívánjuk felhívni a figyelmet. Az ingyenes konferenciára neves előadókkal és érdekes szekcióülésekkel várjuk az érdeklődőket.

Délelőtt, A családban marad... címmel a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekáldozatok sorsáról, a rendszer hibáiról,
a gyermekeket ért szexuális abúzus veszélyeinek kihatásairól tart előadást Dr. Németh Zsolt (ny. r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, egyetemi docens - Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Rendészettudományi Kar, Kriminológiai Tanszék). A gyermekbántalmazás korai jeleiről és kezeléséről Rácsok Balázs (szociális igazgató - Magyar Ökumenikus Segélyszervezet) osztja meg tapasztalatait. A családi agresszió lelki okairól Dr. Iványi Gábor (lelkész, egyesületi elnök - Oltalom Karitatív Egyesület), az  áldozattá válás megelőzéséről és az áldozatok azonnali segítségnyújtásáról  Boglacsik Tímea (igazgató – CSBO Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat) tart előadást. Dés Fanni (szociológus - Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület - NANE ) pedig a nőket és gyermekeket ért erőszak hatásairól beszél majd.

Délután három különböző szekcióülésen, többek között a K.I.A.B.Á.L. Prevenciós Társasjáték is bemutatása kerül, de Mucsi Zoltán és Kovács Krisztián főszereplésével A gyáva című színházi előadást is megtekinthetik a konferenciára regisztráló vendégeink. Mint ahogy hallhatunk a NANE Egyesület működéséről is.

Az ingyenes konferenciára jelentkezni az alábbi hivatkozásra kattintva lehet.

 

Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

 


-- 

KMO Művelődési Központ
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 

 

  

 

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!