Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Színház az egész világ...

„...És színész benne minden férfi és nő. Fellép s lelép, s mindenkit sok szerep vár Életében...” (Shakespeare: Ahogy tetszik II. felvonás 7. szín; fordította Szabó Lőrinc). A KMO-ban március 27-én, a Színházi Világnapon a Hippolyt a lakáj c. vígjátékkal a nagy nevettetőkre Kabos Gyulára, Csortos Gyulára, továbbá Jávor Pálra is emlékezünk.

1957. március 27-én volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója. 1961-ben a Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlése által elfogadott határozat alapján e napon van a Színházi Világnap. A Nemzetközi Színházi Intézet 1975. évi kongresszusa úgy határozott, hogy 1978-tól a világ valamennyi országában üzenettel köszöntsék e napot. A színházi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását. Ezen a napon köszöntik a színészeket. A KMO-ban első ízben tavaly szerveztünk ezen világnap alkalmából neves előadást, akkor a Turay Ida Színház Francia szobalány c. vígjátékával ünnepeltünk, amikor is Benkő Péter olvasta fel az előadás előtt a világnapi üzenetet.

 

Az előadásnak nagyon nagy sikere volt, ezért úgy gondoltuk, az idén ismét egy kedves, humoros előadással tisztelgünk a színházművészet előtt. Március 27-én a Hippolyt, a lakáj c. vígjátékot mutatja be a KMO neves színművek előadásában. Egy kis előadás-csalogató részlet: „Férj az inashoz: - Mindennap végig fogja nézni, hogy én nem szmokingban eszem a vacsorát, hanem ingujjban. És a libasülthöz hagymát eszek. Mindenhez. A hagymához hagymát eszek. A halat pedig késsel fogom enni. Két késsel.” Jegyek már kaphatók a KMO-ban, illetve a jegy.hu oldalon!


Ünnepeljük együtt a Színházi Világnapot!

Ne felejtse! Március 27-én, kedden 19 órától Hippolyt, a Lakáj!

Programunkról itt olvashat bővebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!