Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Újabb díjjal ismerték el a KMO szakmai munkáját

Idén a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat aktuális üzenetét megjelenítő spotpályázaton kapott harmadik díjat a KMO Művelődési Ház munkatársa, Hatvanger Zoltán. A 13. eseménysorozatot záró díjkiosztót ma tartották a KMO Művelődési Házban.

Nagy megtiszteltetés az intézmény számára, hogy idén is nálunk rendezték a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat záróeseményét. Minden évben részt veszünk a programsorozat szakmai pályázatain, az évek során több díjat kaptunk, ami jól mutatja, milyen kreatív munka folyik nálunk, hiszen az elismeréseket kiváló szakembergárdával értük el: 2015-ben az első, 2018-ban a harmadik legjobb plakát díját kapta Kranyik Ildikó munkatársunk, idén pedig Hatvanger Zoltán spotját jutalmazták. BabaArt művészeti rendezvényünk pedig 2016-ban nyert szakmai innovációs díjat a program keretében. Tavaly az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának tizenötödik poptörténeti emlékpontját avattuk fel az intézményben, az idei év elején pedig a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható Minősített Közművelődési Intézmény címet kaptuk meg. Azt gondolom igaz ránk a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat szlogenje, „Mindennap értéket adunk.” Valljuk, hogy érdemes a minőségre törekedni, és ezt nemcsak a szakma ismeri el, hanem a kispestiek is értékelik – mondta el lapunknak Gábor Ilona, a KMO Művelődési Ház igazgatója, aki azt is megemlítette, hogy 2017-ben a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár WekerleFeszt Művészeti Találkozója kapott második díjat a Kultúrházak éjjel-nappal innovációs pályázatán, ugyanakkor a kispesti fotográfus, Mészáros Gábor a fotópályázaton nyert harmadik díjat.

 

A záróeseményen Lőrinczy György, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke arról beszélt, hogy a Kultúrházak éjjel-nappal akció a reflektorfényben lévő nagyrendezvények mellett felhívja a figyelmet a városokban, kistelepüléseken folyó kevésbé látványos, ám kiemelten fontos munkára, amit a szakemberek, művelődésszervezők végeznek minden nap, értéket teremtve.

 

Bordás István főszervező, a Magyar Népművelők Egyesületének (MNE) elnöke elmondta, a programok között a legnagyobb számban táncházakat, farsangi hagyományhoz kötődő jeles napokat, kézműves programokat, táncos rendezvényeket tartottak. Az intézményhálózat sokszínűségét tükrözi, hogy sport és rekreációs programok is helyet kaptak a hosszú hétvége (február 15-17.) rendezvényei között csakúgy, mint előadó művészeti csoportok nyitott próbái. Arról is beszélt, hogy a 261 településen, 400 helyszínen rendezett mintegy 1100 programon több mint 160 ezer ember vett részt. Budapesten és Pest megyében több mint 170 program valósult meg, átlagban 50-60 program zajlott egy-egy megyében. Hangsúlyozta: látható, hogy a művelődési központok milyen fontos terepét jelentik a közösségteremtésnek. Bejelentette, hogy a 2020-as Kultúrházak éjjel-nappal eseményt február 14. és 16. között rendezik meg.

 

Novák Péter zenész, színész, rendező, aki a tavalyi évhez hasonlóan idén is a rendezvény védnöke volt, videóüzenetében elmondta, hogy bár generációs és kulturális szakadékok mindig is lesznek, de sokkal több bennünk a közös, mint a különböző. Ha megéljük hagyományainkat és újakat is teremtünk, akkor lehetőségünk van továbbírni a történetünket.

 

A Kultúrházak éjjel-nappal szakmai pályázatainak díjait Hegedűs Katalin, a Nemzeti Művelődési Intézet kommunikációs igazgatója, Gábor Klára, az MNE munkatársa és Lőrinczy György közösen adták át.

 

A #vanképedhozzánk? fotópályázatra a közművelődési intézmények rendezvényein készült fotókkal lehetett nevezni.
I. díj: Dr. Tóta Krisztián – Bács-Kiskun megyei tehetségek musical estje Hírös7 fesztivál-2018. (Kecskemét),
II. díj: Peka Roland – 25. Kabóciádé (Veszprém),
III. díj: Rostás Bea Piros - A&B Többnyelvű Összművészeti Alkotóműhely Kortalan Korlátlan szobrász óra (Eger).

 

A #mindentegylapra! pályázatra a szervezetek programjait, munkáját népszerűsítő plakátokat vártak.
I. díj: Fekete Éva – Panyolafeszt (Panyola),
II. díj: Egri Kulturális és Művészeti Központ -- Mesterségem Címere (Eger),
III. díj: Jónás Attila – Denevérek (Csongrád).

 

A spotpályázatra figyelemfelkeltő, az akció tartalmát és aktuális üzenetét erőteljesen megjelenítő, maximum 1 perces reklámspotot vártak.
I. díj: Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ,
II. díj: Egri Kulturális és Művészeti Központ,
III. díj: Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház - Hatvanger Zoltán,
Különdíj: Abonyi Lajos Művelődési Ház Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely - Jandácsik Pál.

 

A látogatókat ösztönző, és az eseményre felhívó szelfipályázat győztese Czabán József Attiláné lett, mivel ő gyűjtötte be szelfijére a legtöbb kedvelést.

 

A 2019-es Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatot a Magyar Népművelők Egyesülete szervezte, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Csoóri Sándor Alap támogatásával, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és a PReport PR partnerségével.


Forrás: Kispest.hu

 

 

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!