Műfajok
Helyszínek
×
David Grossman: Futni valakivel

 

David Grossman 65 éves, neves izraeli író. Édesanyja Palesztinában született, édesapja Lengyelországból emigrált Izraelbe. Könyveit több mint 36 nyelvre lefordították. A számos irodalmi díj mellett 2017-ben Man Booker Nemzetközi Díjjal tüntették ki.

Felnőtteknek szóló regényei mellett politikai témájú esszéket, illetve gyerek- és ifjúsági irodalmi műveket is ír, utóbbi műfajban magyar nyelven a Futni valakivel jelent meg elsőként a Scolar Kiadó remek sorozatában.

Új regényének főszereplői Izraelben élő kamaszok. A két szálon futó cselekmény napjainkban játszódik. A 16 éves Aszaf a nyári szünetben a városházán dolgozik, egy nap azt a feladatot kapja, hogy keresse meg egy kóbor kutya gazdáját. A fiú lohol a kutya után a városon keresztül, Dinka – mint később megtudjuk az eb nevét – ismertlen, emberekhez vezeti el.

Grossman izgalmas könyvében bepillantást nyerhetünk Jeruzsálem embertelen alvilágába. A szerző végig fenn tartja az érdeklődést, a kíváncsiságot a regény egész folyamán. Csak apránként derül ki, hogy mi miért történik. Hősei egyik izgalmas kaland után keverednek a másikba. Nem hiányoznak az utolsó pillanatban bekövetkező szerencsés fordulatok sem.

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!