Műfajok
Helyszínek
×
Kalas Györgyi: Sandwich ​grófja és a nápolyi pizza

Azoknak a gyerekeknek, aki kapásból tudják a különbséget a nápolyi és a római pizza között, sőt még azt is tudják, milyen pizzát ettek a rómaiak, hogyan készül a túró és a fehér csoki, ez a könyv nem ajánlott. Viszont a többieknek egészen izgalmas dolog lesz felfedezni és megtudni mindent a tányérjukra kerülő ételekről.

Gondoltál már arra, hogy minden ételnek megvan a maga története? Valaki egyszer rájött, hogyan lehet kenyeret sütni kemencében, és hogy tojásból, tejből és lisztből palacsinta lesz. Magyarországon sem ettek mindig paprikás krumplit, sokáig azt sem tudták, mi fán terem a krumpli és a paprika.
Az ételek hosszú és izgalmas utat tettek meg, mielőtt a mai formájukban a tányérunkra értek. Kalas Györgyi régóta foglalkozik gasztronómiával, ebben a könyvben a gyerekek kedvenc ételeinek legérdekesebb történeteit gyűjtötte össze. Kiderül, hogyan sütik a nápolyi pizzát, hányféle tészta van Olaszországban, mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz, milyen a kakaó termése, és miért készítettek először szusit. De a könyvben a csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerheted!
Horváth Ildi gyönyörű rajzaitól pedig biztosan megéhezel, így a könyv végén néhány receptet is találsz, amit jó szórakozás lesz otthon elkészíteni.

 

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!