Műfajok
Helyszínek
×
Lovasi András: Még nem összes

Lovasi András

1967-ben született Pécsett. 1987-től a Pécsi Tudományegyetemen tanult földrajzot, ám később eltanácsolták. Ugyanebben az évben megalapította barátaival a KISPÁL ÉS A BORZ zenekart, mely a rendszerváltás utáni évtizedek legfontosabb alternatív rockzenei együttese lett.

2001-ben Bandi a hegyről címmel szólólemezt jelentetett meg. 2005-ben az ex-Kispálos Ózdi Rezsővel, Bräutigam Gáborral és Leskovics Gáborral megalapította a Kiscsillag zenekart, ami hobbizenekarból mára a fesztiválok és a rock-klubok színpadán rendszeresen koncertező együttessé vált.

Lovasi András több mint harminc éve van a zenei pályán. Ez idő alatt rengeteg dalszöveg, kósza gondolat, akkord született, melyek ezidáig publikálatlanok voltak. A Még nem összes tulajdonképpen egy verseskötet, amely Lovasi András dalszövegeit, dalkezdeményeit, verseit foglalja magába.

Harminc év, több mint háromszáz dalszöveg az 1980-as évek végétől máig, a pécsi Szenes Klubtól a Budapest Arénáig. A kötetet Lovasi András saját illusztrációi színesítik.

Díjak, kitüntetések:

Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt (2001); Budapestért díj (2005); Kossuth-díj (2010)

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!