Műfajok
Helyszínek
×
Timo Parvela: Ella könyvek - Gyermek

Timo Parvela Finnországban, Jyväskylä városában született 1964-ben. Eredeti foglalkozása általános iskolai tanító. Első könyve, a Poika (A Fiú) címmel 1989-ben jelent meg, azóta pedig szinte minden évben találkozhatunk friss műveivel.

Timo Parvela számtalan irodalmi díj tulajdonosa. 2006-ban a Keinulauta (Mérleghinta) című kötetével, amelyet Virpi Talvitie illusztrált, elnyerte a legrangosabb finn ifjúsági irodalmi díjat, a Finlandia Junior-t.
Parvela az írás mellett TV-forgatókönyveket, és irodalmi oktatóanyagokat is ír.
Az Ella-sorozat könyvei szerepelnek az iskolai tantervben, és Finnországba kultikus klasszikussá váltak. A kisiskolás Elláról és barátairól szóló történetek rendkívül népszerűek az alsó tagozatos korosztály, valamint szüleik és tanáraik körében. A történetek sajátos felfogásban ábrázolják a gyerekek nézeteit a felnőttek világáról. A vicces történetek az első osztályos Ella és barátai viharos iskolai életét ábrázolják. A gyerekek rengeteg kalandot élnek át, vélt vagy valós rejtélyeket oldanak meg: pl. kinyomozzák, miért kap a tanár bácsi zsaroló leveleket.
A Wekerlei Könyvtárból kölcsönözhető Timo Parvaela könyvek: Ella és barátai; Gyerekek! Tessék vigyázni!; Ella újabb kalandjai

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!