Műfajok
Helyszínek
×
Cate Woods: Bárcsak ismernélek - Felnőtt

Az Amazon 2017-ben az egyik legjobb első könyves szerzőnek választotta Cate Woods írónőt. Fergeteges humorú regénye minden reklám nélkül egyre feljebb kúszott a listán, és végül hatalmas siker lett. Sophie Kinsella, Milly Johnson és Helen Fielding utódjaként emlegetik, de azzal a különbséggel, hogy náluk Cate Woods könyve jóval modernebb.

Percy James átlagos harmincas lány, aki eddigi életét parkolópályán töltötte. Várt az álommunkára, a vékonyabb bokára és a nullánál kicsivel több romantikára. Derült égből villámcsapásként éri, amikor megkeresi az elegáns EROS TECH, a világ legmodernebb társkereső szolgáltatása. Az EROS TECH a Föld összes országában megfigyeli az emberek mobilhasználati szokásait, és az adatok csúcs technológiás elemzése után felkutatja ügyfelei számára az igazi lelki társat. Láss csodát, Percy James telitalálatként jön ki egy dúsgazdag kliens részére. De van egy kis probléma: Percy épp együtt él egy férfivel.

Vajon a valóságtól mennyire elrugaszkodott gondolat az, hogy napjainkban az ideális társunkat, valamiféle számítógépes program találja meg? Vagy tényleg ez lenne az ideális megoldás a sikeres pártalálásra? Ez a jövő? Vagy már a jelen? Kétségtelen, hogy társkereső szolgáltatások tömkelegének hirdetéseit olvashatjuk úton-útfélen manapság, de valóban ennek a párkeresési módnak van jövője, és a hagyományos párkeresés már idejétmúlt? Elkerülhető lenne a sok csalódás, a válással végződő házasság, ha kizárólag valamiféle számítógépes programra bízná mindenki a másik fele felkutatását?

 

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!