Műfajok
Helyszínek
×
Donatella Di Pietrantonio: Halásznegyed

Donatella Di Pietrantonio: Halásznegyed

”Közös volt az örökségünk: ki nem mondott szavak, elmulasztott gesztusok, megtagadott kedvesség. És a ritka, váratlan figyelem pillanatai.”
Halásznegyed - A ​visszaadott lány folytatása

A főszereplő testvérpár felnőtt, és bár mind társadalmi, mind fizikai síkon eltávolodtak egymástól, az erős vérségi kötelék összefűzi őket. Ezúttal Adriana kopogtat be nővéréhez és kér segítséget tőle, miközben megismerjük a kimaradt évek eseményeit. A dráma családi és párkapcsolati szinten is jelen van, sorsfordító események, szívbemarkoló és megindító mozzanatok tarkítják ezt a lélektani családtörténetet.

Az éjszaka legsötétebb órájában Adriana, karjában egy kisbabával, a nővére ajtaján dörömböl.
Ki elől menekül? Tényleg veszélyben van? Kérdéseket és kételyeket, felfordulást és nyugtalanságot hoz magával, hamar észreveszi a nővére házassága mélyén rejlő repedéseket.
Évekkel később az elbeszélő egy francia kisvárosban él, ahonnan váratlanul egy telefonhívás szólítja el.
Végtelennek tűnő éjszakai utazása során emlékezetének zugaiból előhívja saját és húga ifjúságát, szerelmeiket és veszteségeiket, titkaikat és megbánásaikat.
Pescara tengerparti halásznegyedében, ebben a sziklaszilárd törvényekre épülő, mégis befogadó mikrokozmoszban, hol vendégszerető, hol ellenséges emberek között deríti ki, mi történt a húgával, képes-e megbékélni a múltjával.

 

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!