Műfajok
Helyszínek
×
KISPESTI VÁROSÜNNEP 2023-BAN IS A TEMPLOM TÉREN
2023-ban ismét megrendezzük a kerület legnagyobb szabadtéri rendezvényét a Kispesti Városünnepet, a már megszokott helyen, a gyönyörű Templom téren. Június 17-én szombaton és 18-án vasárnap ismét remek hangulatú családi program, sztárfellépők egész hada, kirakodóvásár, kulturált vendéglátás várja az érdeklődőket a kispesti Templom téren és az Ady Endre úton.

A Templom téren és környékén mindkét nap számtalan érdekességgel, újdonsággal, játékkal várjuk a kicsiket és a nagyokat. Június 17-én szombaton délután és június 18-án vasárnap több olyan kísérő programmal készülünk az idei Kispesti Városünnepre, amelyek az elmúlt években nagy sikert arattak. Ilyen a többoldalas égbe nyúló mászófal, az űrhajósok kiképzésére is alkalmazott Aerotrim 3D karika, vagy a mobil kalandpark. Mindezek a templom mellett kapnak helyet.

Kereshetik továbbá az előző évben is izgalmas színfoltnak számított szimulátor kapszulát az Ady Endre úton, amely elröpít bennünket érdekes helyekre, akár egy világváros hullámvasútján képzelhetjük hirtelen magunkat. Ezen a helyen a kicsiket és nagyokat továbbá több óriás játék, óriás élő biliárdasztal várja majd mindkét nap.

A vásárosok közötti területen építjük fel a hat méter magas rekeszmászót, amely öt évvel ezelőtt már volt a Városünnepen és hatalmas népszerűségnek örvendett. A Templom téren, a Nagy Balogh János szobra melletti füves terület ismét benépesül, ide leginkább a családokat, kisebbeket várjuk, hiszen felállítjuk a babasátrat, a családi játszósátrat, lesz itt öko mesés környezetvédelmi útvesztő, falabirintus játékállomásokkal, kézműves asztal, pihenő sarok, felhővadászat. A hétvégén, mind a két nap a Wekerlei Könyvtár sátrában is játszhatnak kicsik és nagyok - lesz fejtörő felnőtteknek és „mesés" kérdések gyerekeknek. Akik az érdekes kvízeket kitöltik, ajándékkönyveink közül válogathatnak. A közös kézműveskedés keretében elkészített szép műveket pedig hazavihetik az ifjú alkotók.

Az Ady Endre úton, a kiállítóterem és a cukrászda közötti lezárt úton ebben az évben is érdekes játékok várják a Városünnepre látogatókat. Jön egy régi tűzoltóautó, tűzoltóautós légvár, kincskeresés, helikoptervadászat, felállítunk egy öko-játéksátort környezetvédelmi játékokkal és egy társasjáték-sarkot a legújabb táblás játékokkal, s amíg a család nagyobb tagjai "tüzet oltanak", vagy társasjátékoznak, addig a legkisebbek lovagolhatnak biciklilovakon. Velünk lesz még a Kispesti Honvéd Fociklub, a KÖKI bevásárlóközpont, és a rendőrség a szokásos játékos sátrával.

Természetesen, ahogy minden évben, impozáns tárlattal készül a Nagy Balogh János Kiállítóteremben a helytörténeti gyűjtemény is, immár a KMO 100 éves születésnapjával kapcsolatos kiállítás készül. Ahogy minden Városünnepen lenni szokott, helyet kap a kiállítóterem előtt Kispest Önkormányzatának sátra, a KMO info faháza, illetve különleges gasztronómiai élvezetek, vendéglátás és vásári sokaság várja mindkét nap a Kispesti Városünnepre érkezőket a júniusi hétvégén.

Szombati fellépők
14.30 // Room Service (Bryan Adams Tribute Band)
16.30 // Meg Egy Cukorka
18.15 // Fran Palermo
20.15 // Charlie

Műsorvezető: Vágó Piros

Vasárnapi fellépők
11.00 // Szalóki Ági - Zümmögő idő c. gyerekkoncert
12.30 // Obsitos Fúvószenekar
14.10 // Weinkillers
15.55 // New Level Empire
17.45 // Lóci játszik
20.15 // Best of Geszti

Műsorvezető: DJ Dominique

AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

 

Tovább információ:

 

Budapest, 2023. június 8.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 

 

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!