Műfajok
Helyszínek
×
Programok
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Intézmények Főoldalra Vissza
KOMOLYAN? MIÉRT NE! Rendezvény
2024. április 20. szombat 16:00
Wekerlei Kultúrház

Komplex művészeti élmény 9-99 éves korig, melyben a koncert fesztivált népszerű ismeretterjesztés műfajával egészítjük ki. Hisszük, hogy nem is olyan komoly a komolyzene! Lehet szórakoztató, izgalmas, érzelmekkel teli és gyönyörű. Nem mindenki születik komolyzene rajongónak, és nem mindenkinek adatik meg az, hogy élőzenei koncerteken vehessen részt, de a komolyzene kellő „érzékenyítéssel” mindenki szívéhez szólhat és mindenki számára érthetővé válhat. Ehhez szükséges, hogy a komolyzene világába hiteles szakértő kalauzoljon. Ebben segít majd Bándi Gergely gitárművész zenepedagógus, lelkes komolyzene rajongó és zenetudós. A koncerten fellépő művészektől számtalan izgalmas részletet tudhatunk meg egy-egy zeneszerző életéről, a történelmi korszakról, a darab létrejöttének érdekességeiről, a megszólaló hangszerekről, melyek mind-mind meghatározzák a felhangzó művek stílusát.

A koncertfesztivál programja:

  • 16.00 - 17.00 //  Régizene
    Reneszánsz zenei bemutató az Aranyalma páros közreműködésével
    A zenei élményt Hemrik László művészettörténész – művészeti író vetítettképes művészettörténeti kalauzolása teszi különlegessé.
  • 17.00 - 17.15 szünet
    17.15-18.00 // Klasszika, Romantika
    Csonka & Csonka, Csonka Gábor és Csonka Fruzsina koncertje
    A Klasszika és Romantika az egyik legismertebb komolyzenei műfaj, melynek népszerűsége az idők múltával csak egyre nő és fényesedik, köszönhetően olyan zeneszerzőknek, mint Haydn, Mozart, Clementi, Beethoven, Chopin, Brahms…
  • 18.00 -18.15 szünet
  • 18.15-19.00 // Kortárs és Modern zene

A korszak zenéjét az FMK Női karának tolmácsolásában Bartók és Kodály kórusműveivel indítjuk, majd ma is élő zeneszerzők darabajaival ismerkedhetünk meg. Lovas Gabriella a kórus vezetője személyes gondolataival erősít meg bennünket, hogy a kortárs zene hallgatható, sőt élvezhető. A koncert zárásaként a közös éneklés sem marad majd el.

Részvételi díj: 1.200,- Ft/fő

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Bővebb információ:
282-9895, email: informacio.wkk@kmo.kispest.hu

Programunk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg!

 

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!