Műfajok
Helyszínek
×
Kiállítások

2022-es kiállítás a Wekerlei Kultúrházban

05.27. // RE-PREZENTÁCIÓ
RE-PREZENTÁCIÓ
2022. május 27 - június 18.

Kiállítás a kerületi általános iskolák technika óráin készült alkotásaiból, melyek újrahasznosított anyagokból, a fenntarthatóság jegyében születtek.

A kiállítást szakmai rendezője: Feketéné Németh Annamária a Kispesti Kós Károly Általános Iskola technika tanára

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2022. június 18-ig a kultúrház nyitvatartási idejében 
04.30. // MÁJFA
MÁJFA
2022. április 30 - május 26.

Kultúrtörténeti kiállítás a Májusfa állításának szokásáról

Bizony nagy büszkeség volt, ha május első napjára a lányos ház előtt felszalagozott májusfa díszelgett. A fácskának szép sudárnak, üdének, egészségesnek kellett lennie. S minél több és színesebb szalag díszítette, annál hivalkodóbban hirdette: éled a természet, lobban a szerelem és az élet ünnep!

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2022. május 26-ig a kultúrház nyitvatartási idejében.
03.12. // TAVASZI GARDRÓB
TAVASZI GARDRÓB
2022. március 12 - április 25.

Becski Leonóra iparművész kiállítása

Becski Leonóra anyag-és öltözéktervező, képzőművész, illusztrátor, tanár. Alázattal és nagyfokú felkészültséggel lát mindenhez, legyen az gyermekrajz pályázat zsűrizése, kézműves foglalkozás vezetése, gyerekek táboroztatása, bemutató, vagy elmélyült szakmai munka. Mindeközben szerény és kedves. Hozzánk nőnap alkalmával, személyes „gardróbjával”, plakátszerűen megálmodott ruhaterveivel érkezik.

A divatillusztráció a ruhatervhez közel álló grafikai-festészeti műfaj, azonban a divatterv céljaaz öltözék részleteinek pontos megjelenítése, a divatillusztráció a látvány, a hangulat megragadására, közvetítésére hivatott. Gazdag grafikai és festészeti eszközökkel a modell és az öltözék harmóniáját, annak látványát, és az általuk megjelenített életérzést igyekszik megragadni, bemutatni.

Becski Leonóra divatillusztrációi az 1920-as és 1930-as évek art deco divatillusztrációiból építkeznek, lendületes, elegáns vonalvezetéssel tárja elénk e korok hangulatát, ötvözve a mai divattrendekkel. Képei a kortárs divatfotók kompozíciójához hasonlóan feszesek, elnyújtott modelljei szemkontaktust tartanak a nézővel. A közeli, mégis távoli modellek ragyogó öltözékei ünnepivé, különlegessé varázsolják a női létet.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2022. március 12. és április 25. között a kultúrház nyitvatartási idejében.
01.15. // HATÁRVONALAK
HATÁRVONALAK
2022. január 15 - március 5.

A Wekerlei Kultúrház hagyománya,hogy a magyar kultúra napja tiszteletére egy közelünkben élő, alkotó fiatal művészt, művészcsaládot hívunk meg. Németh Róbert grafikusművész és felesége, Takács Szilvia szobrászművész közös kiállításának megnyitójára és családjukat bemutató pódiumbeszélgetésre vártuk az érdeklődőket.
A vonal fontos alkotóeleme mindkettőjük alkotásainak. A határvonal is, vagy annak átlépése technikai, gondolati szinten. Határmezsgyén létezni, átjárni a médiumok között, keverni látszólag össze nem illő technikákat. Takács Szilvia főbb témái személyesek: család, emlékek, házak, magánterület, testközeliség, de a test hiánya. Németh Róbertnél a test mindig kívülről látható, de gyakran csak eszköz valaminek a megmutatására. Mindkettőjüknél fontos a gondolatiság. Talán ez a közös vonal... látszólag.
A pódium­beszélgetésen együtt ismerhetjük meg a helyi művészházaspár gondolatait
A kiállítást megnyitja: Hemrik László művészeti író – Ludwig Múzeum

A kiállítás megtekinthető: 2022. március 5-ig
KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!