Quantcast
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Intézmények
Intézmények Főoldalra

FIGYELEM! Örömmel adjuk hírül, hogy 2021. május 10-től, hétfőtől újra nyit a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézménye, a Wekerlei Kultúrház. A nyitással kapcsolatban bővebb információt ide kattintva kaphat.


Wekerlei Kultúrház
Cím:
1192 Budapest, Petur u. 7.
Telefon:
282-9895, 358-0690
Mobil: +36 20 971 3080
Email: wekerleikulturhaz@kispest.hu
web: https://uj.wkk.kispest.hu/


   

Wekerle • Kultúra • Közösség 

A Wekerlei Kultúrház Budapest egyik egyedülálló karakterű és különleges hangulatú városrészében, a XIX. kerületi műemlékvédett Wekerletelepen található, és itt közel negyven éve kínál színes és változatos programokat látogatóinak. Az intézmény jogelődje az ország első úttörőháza, mely 1949-ben nyitotta meg kapuit. Kispest Önkormányzat 2020. november 19-i döntés értelmében, 2021. január 1-jétől a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézményeként üzemel. Bővebb információt erről ide kattintva olvashat.

Az európai uniós forrásból felújított, akadálymentes épület adottságai meghatározzák a kultúrház hangulatát, kedves, barátságos, családias légkörét. A programok tematikáját és az intézmény szellemiségét a hagyományőrzés mellett leginkább a családbarát jelleg, a kulturális sokszínűség és nyitottság, valamint a környezettudatos szemlélet jellemzi. A kultúrházban a nagyobbaknak szóló hétköznapi mozgásos, alkotó és nyelvtanfolyamok mellett számos játékos, fejlesztő foglalkozás várja már a kisbabákat is. Az intézménynek saját fazekas műhelye és rendezett, madárbarát pihenőkertje van.

Tagintézményünk hétvégén bábszínházi előadásokat, koncerteket, kézműves foglalkozásokat, táncházakat, környezettudatos workshopokat és tematikus rendezvényeket kínál a színvonalas kikapcsolódásra vágyóknak. Évek óta hagyományosan megrendezésre kerül, és egyre több érdeklődőt vonz az év eleji közös télűző esemény, a zenés, vidám farsang, a tavaszi magbörze, a kispesti alkotókat bemutató interaktív művészeti fesztivál, a gyermeknapi program, a változatos nyári gyermektábor kínálat, ősszel a különböző nemzetek kultúráját bemutató nap, év végén pedig a közös adventi készülődés és a Mikulás bábszínháza. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektet a helyi közösségi élet támogatására, így többféle klubnak otthont ad.  A kultúrházban találkoznak hétről hétre többek között a wekerlei népdalkör, a foltvarró és az öko baba-mama klub tagjai is.

MUNKATÁRSAK
Kiss-Szitár Orsolya Tagintézmény vezető:
igazgato.wkk@gmail.com, szervezes.wkk@gmail.com

Kerekesné Dávida Katalin kommunikációs munkatárs:
kommunikacio.wkk@gmail.com

Bonecsuk Mónika művelődésszervező:
muvelodes.wkk@gmail.com

Információs munkatársak - Dávid Gáborné, Enyedi Zsuzsanna:
info.wkk@gmail.com

Ág Attila gondnok-karbantartó:
gondonksag.wkk@gmail.com


NYITVA TARTÁS
Hétfő 8.00-21.00
Kedd: 8.00-21.00
Szerda: 8.00-21.00
Csütörtök: 8.00-21.00
Péntek:8.00-21.00               
Szombat: nyitás 8.00-tól, zárás a rendezvények függvényében.
Vasárnap: rendezvénytől függően

 

Tagintézményeink fenntartója: Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!