Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Online! Budapesti karácsonyi fotók - Wekerlei világjárók Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
Wekerlei Könyvtár

Budapesti karácsonyi fotók

Wekerlei világjárók

2022. december 16. péntek
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 6-99 éves korig

A karácsonyi fényekbe öltözött Budapest csodás látvány. A fővárosban a Kossuth téren, a Bazilikánál, a Vörösmarty téren, és a város számtalan pontján láthatunk gyönyörűen feldíszített karácsonyfákat, betlehemi jászolokat, adventi koszorúkat és csillogó karácsonyi fényeket.
Fotós séta a karácsonyi hangulatú fővárosban a könyvtárosok által készített ünnepi képeken keresztül. A képek 2021 és 2022 decemberében készültek a karácsonyi főváros szépségeiről.
„Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?” Márai Sándor

Harmadik alkalommal lett Európa legszebb karácsonyi vására az Advent Bazilika. A European Best Destinations nevű oldal rendezte meg idén is a versenyt, a karácsonyi vásárokra online szavazhattak az érdeklődők december 8-ig. A verseny nyertese 2022-ben az Advent Bazilika lett, ahogy korábban is két alkalommal már, 2019-ben és 2021-ben.
A Szent István téren, a Bazilika előtt egy közel 12 méter magas karácsonyfa áll, van korcsolyapálya, szelfipont, kovácsmesterek műhelye, hazai kézműves kiállítók ünnepi portékékkal, finom ételek és italok, koncertek, nem maradhat el a bazilika homlokzatán látható csodálatos fényfestés.
A Kossuth térre 2022-ben a Heves megyei Apc egyik családi házának kertjéből érkezett az ország karácsonyfája. Az ezüstfenyő közel 18 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű és 6-8 tonnás súlyú, igazi ünnepi hangulatot teremt a téren.
Vörösmarty téri karácsonyi vásár, a Vörösmarty Classic Xmas szokásosan egy igazi karácsonyi hangulatú vásári forgatag, kézműves tárgyakkal, ünnepi ételekkel, italokkal és fényekkel.


Wekerlei Könyvtár
Cím: 1192 Budapest, Kós Károly tér 9.
Telefon: +36/1/282-9634
E-mail: konyvtar@kmo.kispest.hu; wekerlei.konyvtar@gmail.com
Honlap: https://www.kmo.hu/; https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar


KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Kapcsolódó programok

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!