Műfajok
Helyszínek
×
Konferencia a gyermekkori szorongásokról
2022. november 21-én Kór, tünet, kortünet – A gyermekkori szorongásos zavarok címmel rendeztük meg immár huszonnegyedik alkalommal a Mondj nemet! konferenciát a KMO Művelődési Központban.
 
Folyamatosan fejlesztjük szakmai tevékenységünket, a kötelező feladatainkon túl számtalan önként vállalt feladatot végzünk, ilyen például a több mint 20 éve indított „Mondj nemet!” komplex prevenciós program – mondta el köszöntőjében Gábor Ilona, a KMO Művelődési Központ igazgatója.
 
A Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020-ban hivatalosan is ajánlott egészségnevelési programja lett a „Mondj nemet!”, ezért mnden évben konferenciát szervezünk egy-egy téma köré, idén a gyermekkori szorongásos zavarok állnak a középpontban – tette hozzá az igazgató.
 
Vinczek György alpolgármester, aki a 2017-ben alakult Kispesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum vezetője, elmondta, örül, hogy ilyen sokan kíváncsiak erre a szakmai konferenciára, mert sajnos a téma nagyon aktuális, és nem csak a gyerekeknél.
 
A képre kattintva galéria nyílik. (33 kép)
 
A köszöntőbeszédek után Tari Annamária A XXI. század veszélyei – Érzelmek és változások címmel tartott előadást. A pszichoanalitikus szerint a média, a különböző közösségi platformok erősen befolyásolják a gyerekek személyiségfejlődését, a technológia gyors felfutásával járó információtömeg értelmezésére, befogadására nincsenek felkészülve. A szakember elmondta, a gyerekeknél az okos eszköz úgynevezett örömmágnes lett, túl korán „indít el” olyan szükségleteket, amelyek önmaguktól még nem jelennének meg.
 
 
 
A folytatásban Szabó Éva, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézet Tanszékvezető egyetemi docense ismertetett egyszerű stresszkezelési lehetőségeket tanároknak és diákoknak. Bognár Vivien a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológusa arról beszélt, hogy a gyermekkori szorongások mikor tekinthetők még normálisnak és milyen esetekben érdemes, kell szakemberhez fordulni. Táler Orsolya, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ügyvezetője bemutatta a Kék Vonal szolgáltatásait, valamint azt, hogy miként segíthet egy beszélgetés.
 
A délutáni szekcióülések egyikén a K.I.A.B.Á.L Bűn- és Áldozattá válást megelőző, drogprevenciós társasjátékot mutatták be, illetve a Kék Vonal Alapítványt ismerhették meg a gyakorlatban az érdeklődők. A harmadik szekcióülésen a Nézőművészeti Kft. 7 nap című előadását tekintették meg konferencia részvevői az iskolai zaklatásról, Scherer Péter rendezésében, melyet interaktív feldolgozó beszélgetés követett.
 
A program a Kispesti Önkormányzat és a Kispesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) támogatásával valósult meg.
 
forrás: kispest.hu
 

Budapest, 2022.11.22.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 
 
KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!