Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Szülők Akadémiája indult a KMO-ban

Zacher Gábor orvos teltházas előadásával, 2022. októben 4-én vette kezdetét a Szülők Akadémiája a KMO-ban. A sorozatot azzal a céllal hívtuk életre, hogy segítséget nyújtsunk a szülőknek a mai nehéz helyzetben, amikor nemcsak a világjárvány mentális hatásai nyomják a fiatalok és gyermekek lelkét, de az azóta kialakult nemzetközi helyzet is további bizonytalanságokat szült. 

Hazai és nemzetközi felmérések bizonyítják, hogy a gyermekek egyre nagyobb része érzi úgy, hogy nehezen tud megküzdeni a mindennapi életében felmerülő problémáival. S ugyanennyi szülő jelzi, hogy úgy érzi nem jut megfelelő segítséghez a felmerülő problémák megoldásához.

A fiatalok mentális egészségének megőrzése pedig elsődleges a rájuk leselkedő veszélyek elkerülése szempontjából, úgy mint drogproblémák, családon belüli vagy iskolai konfliktusok, vagy az  internetet veszélyei.

Vajon tud-e nemet mondani ? (És én mindig tudok?) címmel tartott előadást Zacher Gábor orvos, toxikológus október 4-én a KMO új sorozatának első alkalmán. Az előadás ráirányította a szülők figyelmét, hogy a drogprevenció szempontjából az a legfontosabb, hogy ismerjék a gyereküket, és hogy példamutatásukkal megfelelő jövőképet tudjanak mutatni neki.

A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

 

Az elmúlt két év hatásai, az iskola, a továbbtanulás okozta nyomás, és a kortárs konfliktusok okozta stresszhelyzetekre kell őket mentálisan jól felkészíteni, hogy éles helyzetekben is tudjanak jó döntéseket hozni. Akkor is, amikor a szülő nincs ott.

A sorozat következő részei:

November 30-án Steigervald Krisztiánt generációkutató beszél majd a generációk közötti problémákról és azok megoldásairól, február 7-én pedig Tari Annamária pszichológus érkezik a XXI. század szülői kihívásaival és az okoseszközökkel.

A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

Budapest, 2022.10.12.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!