Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Varró Dani és Eszter-lánc mesezenekar közös koncert

Idõpont: 2014. március 8. szombat 11.00
Helyszín: 1191 Budapest, Teleki u. 50.

 

VARRÓ DANI ÉS AZ ESZTER-LÁNC MESEZENEKAR
KÖZÖS KONCERTJE

Mókázás és féktelen jókedv vár kicsiket és nagyokat 2014. március 8-án szombaton 11 órától a KMO Mûvelõdési Házban  Varró Dániel és az Eszter-lánc Mesezenekar közös koncertjén és felolvasó délelõttjén. Ahol is eléneklik, eldúdolják, eljátsszák, elmuzsikálják, elbolondozzák Dani régebbi és újabb gyerekverseit. A dalok megtalálhatók a zenekar Holnemvolt címû tavaly megjelent albumán.

kmo-varro-dani_banner-marc-705x160_705

Varró Dániel gimnazista kora óta publikál verseket és mûfordításokat különbözõ irodalmi lapokban és folyóiratokban. Elvégezte az ELTE-BTK magyar–angol szakát. Öt önálló kötete jelent meg, és emellett több (fõleg gyerekeknek szóló) kötet társszerzõje is. Elsõ kötete, a Bögre azúr 1999-ben, 21 éves korában jelent meg. Második könyve, a Túl a Maszat-hegyen – verses meseregény, 2003-ban látott napvilágot. Harmadik kötete, a Szívdesszert 2007 decemberében került a könyvesboltok polcaira. Negyedik kötete az Akinek a lába hatos - Korszerû mondókák kisbabáknak címmel jelent meg 2010-ben. Mûfordítói tevékenységet végez, verseket, színdarabokat fordít.

Ritkán látható nagy siker volt Varró Dániel elsõ kötete. Már a könyvheti megjelenés utáni napokban elkapkodták, a szerzõ tehetségét pedig a gyorsan megszületett recenziók és a legkülönbözõbb olvasói közösségektõl érkezõ díjak is elismerték.

A költõi technikák bámulatra méltóan sokszínû használata, valamint a hagyományhoz való viszony újszerûsége jellemzi.  Vállaltan fiatalos, diákosan naiv nyelvhasználat szokatlan, de minden tekintetben kimunkált versbeli magatartással párosul.

A Varró-versek nagy többségének feltûnõ zeneisége, a dallamosság, a versmondatok könnyed lejtése, a hosszú és tökéletes rímek illetve a zeneiség értelmezõ-értékelõ jellege. Ez a zeneiség és Dani személye fogta meg az Eszter-lánc Mesezenekar tagjait, amikor munkához láttak és dallamokat építettek a versek köré.  A zenekar vezetõje Kárász Eszter, akit legtöbben a Szamárköhögés címû filmbõl ismerhetnek, hisz gyermek színészként kezdte pályáját. Garas Dezsõvel, Hernádi Judittal, Törõcsik Marival játszott együtt. Ma énekel, táncol, rendez, Bohócdoktortkodik Dr. Bigyó néven. A zenekar tagja többek között Becze Gábor bõgõs a Kalákából. Többször felléptek már a KMO Nyitott Könyvespolcnál és nagy sikerû koncertet adtak a tavalyi Mihály-napi Búcsún.

A zenekar tagjai:
Kárász Eszter (ének, ukulele, furulya, tilinkó)
Molnár György (gitár, ének)
Veér Csongor (hegedû)
Clemente Gábor (ütõhangszerek)
Becze Gábor (nagybõgõ)


--
Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50.
Telefon: 282-9752/0108
Fax: 282-9752/0113
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!