Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
A KONKRÉT HIÚZ Rendezvény
2023. szeptember 9. szombat 18:00
Wekerlei Kultúrház

A KONKRÉT HIÚZ

Kemény Gabi: A konkrét hiúz – Avagy két és fél nap kaland öcsémmel és egyéb állatfajtákkal

Rendhagyó könyvbemutató családok számára

Mi minden fér bele egy gyerekregénybe, ami szűk két és fél nap történéseit meséli el? Meglepően sok minden, ha ez A konkrét hiúz című könyvben történik.

Csak hogy a legfontosabbakat említsük: egy okos 12 éves fiú, akinek a gondolatai kacskaringós utakat járnak be, míg visszatalálnak eredeti céljukhoz. Egy csapat, amelyik Budapestről indul egy természetismereti és természetvédelmi verseny országos döntőjére, amelyet Márianosztrán rendeznek meg. A csapatban barátságok szövődnek. De belefér a könyvbe Jancsi, Marci kisöccse és az ő nagy vágya, hogy legyen végre egy háziállata. Vannak benne felnőttek is, bár a csapat sokkal kevesebb hasznukat veszi, mint ahogy azt gondolnánk. Meg persze, ott vannak az állatok is. Ők aztán mindenhol. Végül található a regényben egy csomó jókedv és vicces kaland is.

Kemény Gabi több mint 17 évig élt a Wekerletelepen és családja, valamint egyéb állatfajták miatt (no, meg a jókedv okán, ami a Wekerlére belépve általában elönti) a mai napig kötődik hozzá. A konkrét hiúz című könyvét a Regényes természet pályázatra írta. Közel 240 pályamű közül - hét másik regénnyel együtt – díjazta a pályázat zsűrije. A könyvet a Móra Kiadó jelentette meg 2022 szeptemberében. 2023 júniusában a szerző, Kemény Gabi, regényéért megkapta az Év gyerekkönyv írója díjat.

A részvétel díjtalan!

Bővebb információ: 282-9895, email: informacio.wkk@kmo.kispest.hu

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!