Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Újdonság a KMO színházi palettáján

A KMO Művelődési Ház Fedák Sári Nosztalgia Színházbérlete keretében, az idén ősszel és jövő tavasszal Réczei Tamás: Így szerettek ők... című felolvasószínházi sikersorozatát láthatják a színházba járók, illetve irodalomkedvelők.

Így szerettek ők – felolvasószínházi sorozat

A felnőtteknek és nagyobb diákoknak egyaránt ajánlható előadássorozat Nyáry Krisztián „szerelmeskönyveiből" készült, mely által bepillantást nyerhetünk Karinthy Frigyes, Móricz Zsigmond, Szabó Lőrinc szerelmi életébe ismert és neves színművészek közreműködésével!

Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal. A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők művek és könyvek mögötti szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A sorozat ötletgazdája Réczei Tamás rendező, aki a Szegedi Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai alapján készítette el az egyes előadások szövegkönyvét.

Az első előadás november 6-án kedden 19 órakor lesz, mely Karinthy Frigyes, Bőhm Aranka és Déry Tibor szerelmi háromszögét dolgozza fel. Tervezett szereposztás: Karinthy Frigyes – Scherer Péter, Bőhm Aranka – Danis Lídia, Déry Tibor – Hajduk Károly.

A következő előadás 2019. februárban lesz, Móricz Zsigmond, Holics Janka és Simonyi Mária szerelmi háromszögéről szól.
Tervezett szereposztás: Móricz Zsigmond – Koltai Róbert, Holics Janka – Járó Zsuzsa, Simonyi Mária – Szilágyi Csenge.

A sorozat harmadik előadása 2019 áprilisában (a Költészet Napja alkalmából) Szabó Lőrinc, Mikes Klára és Korzáti Erzsébettörténetét dolgozza fel. Tervezett szereposztás: Szabó Lőrinc – Nyáry Krisztián, Mikes Klára – Kerekes Viktória, Vékesné Korzáti Erzsébet – Kurta Niké.

Rendező: Réczei Tamás.


Nyáry Krisztián az Így szerettek ők c. könyvek szerzője a sorozatról elmondta: a magyar költők, írók szerelemi életét feldolgozó rövid irodalomtörténeti etűdök, szórakoztató ismeretterjesztő írások kedvet csinálhatnak a művekhez és a szerzőkhöz diákoknak, felnőtteknek egyaránt. Az előadások 60-80 percesek.


Bérlet és jegy kapható a KMO-ban, illetve a jegy.hu internetes oldalon! 
Diákoknak csoportos kedvezmény.

 

Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna



 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!