Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A PAJZSMIRIGY NAGY NAPJA

A pajzsmirigy betegségről nagyon sokat hallani, miután egyre többeket érint, ráadásul rengeteg egészségügyi okra vezethető vissza a pajzsmirigy alul-, vagy túlműködése. Október 14-én vasárnap 10 és 19 óra között előadásokon hallhatunk arról, hogyan gyógyíthatjuk magunkat, hormongyógyszereken innen és túl…

Hazánkban a lakosság 10-15 százalékánál mutatható ki pajzsmirigy-rendellenesség. A pajzsmirigybetegség elsősorban a nőket érinti, akár meddőséget is okozhat. A gyakoribb alulműködést nehéz felismerni, sokan sajnos már későn jutnak orvoshoz. Ráadásul világszerte növekszik a betegek száma, aminek pontos okát egyelőre nem tudják. Annyi azonban bizonyos, hogy a genetikai meghatározottság mellett a környezeti  tényezők és a vírusfertőzések is okolhatók a negatív tendenciáért – olvasható a Semmelweis Egyetem legfrissebb hírlevelében. A stressz is nagymértékben felelős a betegség kialakulásánál. A pajzsmirigy működésbeli zavarai esetén a teherbeesés esélye jóval kisebb, a vetélés  gyakoribb, sőt fejlődési rendellenességek is előfordulhatnak, így teherbeesés előtt a pajzsmirigy hormonok szintjét feltétlenül nézetni kell.

Rendezvényünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet a pajzsmirigy rendellenességeire, valamint  kezelésének fontosságára. Sajnos, Kispesten is több ezer lakos érintett a betegségben, sokuk még nem is tudja, hogy a fáradság, súlyfelesleg, hajhullás milyen betegséghez köthető. Ezért kiemelten fontos a lakosság tájékoztatása. A programot a Kispesti Önkormányzat kiemelten támogatja!

Az előadások 10 órától: Prof. dr. Balázs Csaba endokrinológus: A pajzsmirigy működése élettani és kóros körülmények között című előadásával kezdődik. További előadások: 13 óra: Szendi Gábor előadása: Az autoimmun pajzsmirigy és a táplálkozás, 14.30: A megbocsátás hatása a torokcsakrára. kundalini jóga, feloldó meditáció Cseri Csillával, 16.15: Baglyas György: Agykontroll technikák a gyógyulás szolgálatában, 17.30: Eőry Emese: A meridián torna a hatékony öngyógyító tevékenység. 

A Pajzsmirigy Nagy Napján „E”-mentes övezettel, glutén-, cukor-, tejmentes táplálékokkal is találkozhatnak az érdeklődők, mint ahogy Csillag Vilmossal is, akinek "Pajzsmirigyvédő szirupja" gyógynövényekből készül. Teljessé a programot az Eisberg Hungary jóvoltából, az ingyenes salátkóstoltatás teszi.

Rendezvényünk Kispest Önkormányzata, az Eisberg Hungary és a KÖKI terminál támgatásával valósul meg.

   

 

Napijegyek még kapkatók a KMO Művelődési Házban és a jegy.hu rendszerén keresztül.
Jegyek az előadásokra külön is megvásárolhatók!


Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!